|
||
Monitorizarea si Protectia Animalelor
Tierschutz Verein
|
Scrisoare deschisă către doamna Irina Breilean, ca urmare a apariției în presă a articolului “Rabia | SUA închid granițele pentru câinii din 100 de țări. În România, o treime sunt nevaccinați” din 19 iunie 2021
Bună ziua doamna I.Brăileanu.
Nu știu dacă ați remarcat în articolul publicat de dumneavostră la Europa Liberă Romania faptul că cifrele cu numărul câinilor vaccinați în România nu corespund cu cifrele primate de noi.
CMV sau ANSVSA au comunicat/publicat date false în declarații oficiale?
“Potrivit postării , în mai 2021 erau 2.522.177 de câini vaccinați antirabic și un total de 3.429.769 câini înregistrați cu stăpân. În anul 2020, suma aprobată de Uniunea Europeană pentru programul de eradicare, control și combatere a rabiei a fost de 7,5 milioane de euro, o scădere față de anul precedent când suma aprobată fusese de 8,4 de milioane de euro.” - Fragment din articolul Rabia | SUA închid granițele pentru câinii din 100 de țări. În România, o treime sunt nevaccinați, din Europa Liberă România.
Exemplu, răspunsul primit de asociația noastră.
Câini vaccinați: “În Campania 2020-2021 de vaccinare antirabică obligatorie au fost vaccinați un număr de 1.956.370 de câini”(vezi anexa răspuns READC), iar în articolul publicat scrieți 2.522.177 de câini vaccinați antirabic.
Dânși mentionează cca. 3,5 milioane câini inregistrati/ vaccinati, iar carnete de sănătate sunt cca. 5 milioane distribuite (vezi pagina READC poster declarație Viorel Andronie CMV la Mediafax).
Ne punem întrebarea rezonabilă: Unde sunt 1,5 milioane de câini? Sau s-a declarat în plus în acea perioadă?
Deoarece catagrafierea reală în teren nu este efectuată la cele 7,2 milioane gospodării (sursa.INS)
Cum reacționați dumneavoastră la necorcondanțe grave a cifrelor în declarații oficiale?
Vaccinarea antirabică a câinilor și a pisicilor este obligatorie ca partea a programului național de combatere a rabiei.
Specific că și pisicile pleacă la export, iar în răspuns sunt cca 130.000 pisici vaccinate din 7 milioane de gospodării cu milioane de pisici.
Ne punem întrebarea: ANSVSA, care este responsabilă înregistrării, evidenței și a tratamentelor la animale în România (conform statutului lor), nu are interesul să aibă datele exacte pentru a face plați exacte?
De ce își deleagă competențele unui ONG profesional, care cum se vede nu îi interesează numărul real ci doar să încaseaze de la ANSVSA?
Sperăm să reveniți cu întrebări clare la aceste entități despre cifrele haotice prezentate public și delegarea atribuților prevăzute de lege în statutul Autorității Naționale responsabile în fața Guvernului și a U.E. ca plătitori.
Menționăm de peste 7 ani că România și flancul estic al U.E. din punct de vedere al securității biologice este cel mai expus la eventuale atacuri/penetrări cu diferiți viruși prin vectori terești și aerieni, acest lucru arată și decizia USA privind Ucraina și Republica Moldova .
PS
La CCRO, împotriva asociației noastre ca dovadă, ANSVSA a prezentat 0 cazuri de rabie la câini sau pisici în anul 2018, dar noi am prezentat răspunsurile policlinicilor, care au raportat tratamente antirabice aplicate la cca.12.000 de cetățeni în România.(Vezi anexa )
Putem avea încredere în aceste statistici/publicații ale autoritațiilor ??
Vă doresc succes în demersuri.
Atașăm răspunsul ANSVSA către asociația noastră cu privire la numărul de animale vaccinate și înregistrate.
Și răspunsul ANSVSA la întrebarea CCRO, cu privire la numărul de infectări cu rabie la animale - Celebrul 0(Zero) cazuri.
Articolul complet Europa Libera https://romania.europalibera.org/a/obstacole-vaccinarea-cainilor-antirabie/31310775.html